Adam Svanell

Journalist, skribent och filmare. Redaktör för musiktidningen Novell.

Om mig

bo-0066_mindre

Foto: Pär Hugo Kjellén

Jag heter Adam Svanell, är född 1982 och bor i Stockholm. Arbetar som journalist, dokumentärfilmare och kulturskribent. Är redaktör för musiktidskriften Novell. Lägger för tillfället mycket av min tid på filmen Press Pause Play (planerad premiär våren 2011).

Mina texter behandlar ofta ämnen som popmusik, sociala medier, nätpolitik, film, arkitektur, fildelning, musikbranschen, deltagarkultur, litteratur, kulturpolitik och serier. Ibland skriver jag även reportage om ämnen utanför kulturområdet, som stadsdelen Rosengård i Malmö eller militär rekrytering i USA.

Som frilansjournalist har jag bland annat arbetat för Svenska Dagbladet, Fokus, Expressen Kultur, Quick Response, Farm, Residence, P1 Konsument, Cinema, Café, Courrier InternationalBarnen (P1), Rum, Tidningskompaniet, Götheborgske Spionen, Kristianstadsbladet och Norrbottens-Kuriren. Jag är publicerad i antologierna Noll Noll – Decenniet som förändrade världen och Genom fönstret över Västra Boulevarden.

Jag tar även uppdrag som moderator och har gett föreläsningar i ämnen som reportageskrivande och svensk populärkultur, bland annat på Bokmässan och Finlandsinstitutet. Har tidigare varit anställd som reporter på Svenska Dagbladets kulturredaktion, som reporter på Fokus och som kulturredaktör, nöjesredaktör och reporter på Kristianstadsbladet. Innehar en fil kand i journalistik från JMG.

Du når mig på 0702-51 05 72, adam@magasinetnovell.se och Literati, Trädgårdsgatan 5, 111 31 Stockholm. Eller på Twitter.

Annonser

Written by Adam Svanell

november 3, 2008 den 8:10 e m

%d bloggare gillar detta: