Adam Svanell

Journalist, skribent och filmare. Redaktör för musiktidningen Novell.

Sverigevänner

leave a comment »

magicnumbers_web

Intervju med The Magic Numbers i dagens SvD:

Svenskarna älskar The Magic Numbers och The Magic Numbers älskar Sverige. När den brittiska popkvartetten gör två exklusiva julspelningar blir det på Strand i Hornstull. Nu funderar sångaren Romeo Stodart på att flytta hit.

Ansträngda andetag. Någon hörs fumla med luren, och harklar sig.

– Uuuh, hello?

Klockan visar lunch och i London har telefonens signal väckt Romeo Stodart. Natten innan var The Magic Numbers uppe sent och spelade in en låt till sitt tredje album. Sömnigheten försvinner dock direkt när Romeo börjar berätta om inspelningen.

– Jag har aldrig haft så roligt som under arbetet med den här skivan! Förr skrev jag en låt och så spelade vi den ganska rakt upp och ner. Nu jobbar vi verkligen med låtarna och frågar oss hela tiden hur vi kan göra dem ännu bättre.

Bandets två tidigare fullängdare präglades av durgitarrer, stämsång och direkta melodier. Denna gång tar de hjälp av producenten Valgeir Sigurðsson, som tidigare har jobbat med avigare och mer elektroniska akter som Björk, CocoRosie och Múm. Resultatet beskriver Romeo Stodart som ”psykedelisk soul”. The Magic Numbers planerar dessutom att släppa ytterligare en skiva nästa år – ett minialbum inspirerat av country- och folkmusik.

Men den här helgen tar de paus från inspelningarna. I kväll och imorgon kväll uppträder den håriga kvartetten på Hornstull Strand (gamla Street). Romeo Stodart utlovar nytt material och troligen en eller annan jullåt.

– Vi har inte gjort så många konserter i år, så det här blir speciellt för oss också. Jag hoppas att det blir ett riktigt firande med julstämning åt alla. Jag kan knappt bärga mig.

Att julkonserterna hamnade i Stockholm är ingen slump. Redan innan The Magic Numbers hade skivkontrakt, sommaren 2004, blev de bokade till Riche – deras första konsert utanför Storbritannien.

– Vi spelade helt akustiskt, vilket vi hade gjort många gånger tidigare i London. Men här var publiken tyst och lyssnade verkligen. Vi tänkte bara ”wow, det här är coolt”, säger Romeo.

Sedan dess har den skotsk-amerikansk-trindidadsk-engelska gruppen blivit utpräglade Sverigevänner. The Magic Numbers-konserter är snart en lika omisskännligt svensk tradition som sill och nubbe eller tv-sändningar av innebandy-vm. Romeo Stodart:

– Jag älskar att spela i Sverige. Jag älskar människorna, och musiken. Det är faktiskt mycket möjligt att jag flyttar dit. Snöar det hos er nu?

Annonser

Written by Adam Svanell

december 19, 2008 den 10:14 f m

Publicerat i Artiklar, Blogg

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: